Aankondiging
Aanvang
Vrijdag 11 januari 2019, 18:30 uur
Kosten
€ 34,00
Betaalwijze
In overleg

Ivo van Hove regisseerde in 2014 The Fountainhead, gebaseerd op de beroemde en zeer omstreden roman van Ayn Rand, wier pleidooi voor volledige autonomie en tegen altruïsme door rechts Amerika innig wordt omarmd. "Onbehaaglijk en ontzagwekkend." (NRC****).

In The Fountainhead vecht de geniale architect Howard Roark tegen de middelmaat van de massa. Hij weigert compromissen te sluiten. Tegelijk is het een stormachtig liefdesverhaal. In de vrijgevochten Dominique vindt Roark een verwante ziel, maar hun liefde is ook een voortdurende strijd. Van Hove: "The Fountainhead is voor mij een ideeënoorlog. De grote vraag die het boek stelt: Wat is schepping? Wat betekent het om iets te creëren? En wat betekent integriteit in een scheppingsproces?" "Het is meesterlijk hoe Van Hove precies dat midden houdt en zijn publiek zelf laat oordelen over enerzijds het aantrekkelijke aspect - volkomen autonoom zijn zonder te zwichten voor macht of massa - en anderzijds de kwestieuze politieke en maatschappelijke implicaties.", schreef NRC. De voorstelling staat sinds 2014 op het repertoire, alle voorstellingen waren uitverkocht. Ramsey Nasr kreeg de Louis d'Or, de belangrijkste Nederlandse acteerprijs, voor zijn rol.

Dankzij onze samenwerking met de Stadsschouwburg ligt er automatisch een kaartje voor je klaar bij de kassa als je je hier aanmeldt.

 

 

Redactie Singles United

Gestart op  6 december 2018

Wie komen er?
Minimaal 4 deelnemers
 
Maximaal 10 deelnemers (5 mannen, 5 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom