Aankondiging
Aanvang
Zaterdag 27 oktober 2018, 16:30 uur
Einde
Zaterdag 27 oktober 2018, 21:30 uur

Kunst wil verbinden en verbroederen! Zin om samen met andere singles een betekenisvolle, maar ook gezellige kunstmiddag/avond door te brengen? Gewijd aan één van de grootste schilders uit de vorige eeuw? Kom dan naar dit event in mijn ruime huis in Zeist.

We kijken naar de film “Modigliani”, over het leven van deze beroemde schilder:

“geïnspireerd door liefde, gedreven door rivaliteit, verteerd door hartstocht”

zo staat te lezen op de DVD-casette. – (“Official Selection Cannes Film Festival”) Modigliani is de grote tegenspeler van Picasso, in het echt en ook in de film!

Amedeo Clemente Modigliani  (1884-1920) was een Italiaans kunstschilder en beeldhouwer. Hij overleed in armoede na een bewogen leven en een bijzonder korte carrière maar hij behoort vandaag tot de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw.

Over zijn biografie is een boeiende speelfilm gemaakt. Tussen de twee grote kunstenaars Modigliani (Andy Garcia) en Picasso (Omid Djalili) heerst een grote rivaliteit. Met hun genialiteit, arrogantie en passie bouwen ze een hoog spanningsveld en pure jaloezie voor elkaar op. Naast de diepgewortelde liefde voor kunst, heeft Modigliani nog één andere grote liefde in zijn leven: de mooie, jonge katholieke vrouw Jeanne Hébuterne (Elsa Zylberstein). Ondanks grote tegenstand van haar vader wegens hun verschil in religie vormen Modigliani en Jeanne een onafscheidelijk duo. Verteerd door religieuze onverdraagzaamheid stuurt haar vader hun pasgeboren kind naar een klooster. Op hetzelfde moment bereidt Parijs zich voor op de jaarlijkse kunstcompetitie. Als Modigliani zich inschrijft, besluit ook Picasso om deel te nemen. De echte creatieve strijd tussen de grootse kunstenaars breekt los………….

Voorstel voor ons programma:

Vanaf  ca 16.15 inloop met borrel en hapjes (daar zorg ik voor)

16.45 - 17.15u We stellen ons kort aan elkaar voor

17.15 – 18.15 Inleidende lezing van ondergetekende over de betekenis van het werk van Modigliani; het plaatsen van Modigliani in zijn tijd – eind 19e en begin 20e eeuw.

18.15 - 19.00u Genieten van het maaltijdbuffet van ieders meegebrachte hapjes

19.00 – 19.15 Opruimen van buffet en we maken alles gereed voor de film

19.15 – 21.00  vertoning Modigliani DVD (met korte pauze in het midden)

21.00u einde van de avond, maar wie wil en kan, blijft nog gezellig napraten over de film (met een drankje en hapje).

Het maaltijdbuffet zal een lopend buffet zijn van gerechten die de deelnemers zelf mee brengen. In Amerika heet dat Potluck (“wat de pot schaft”). Maar het is niet de bedoeling dat we proberen elkaar te overtreffen met culinaire hoogstandjes. Dus neem zo veel mogelijk kant en klare gerechten mee, of in elk geval de ingrediënten. Oven aanwezig. Denk aan: zalm/paling op toast, soep, wraps, tapas, verschillende salade(s), quiche, kaasjes enz. enz. Geen ingewikkelde, tijdrovende dingen. Gemak dient de mens. Zelf zal ik voor drankjes zorgen, zoals wijn, bier en fris, zodat je niet met flessen hoeft te slepen.

Er is plek voor zo’n 8 à 9 deelnemers. Als je van ver komt, is blijven logeren beperkt mogelijk.

Andere mogelijkheid: Ik kan deze middag/avond met lezing en film ook bij jou thuis verzorgen, als jij je single-vrienden uitnodigt. Datum nader te bepalen.

Mijn achtergrond: al vele jaren docent kunstgeschiedenis aan een Vrije school v/o. Kunstgeschiedenis is mijn passie!

De trailer van de film kun je zien op:

Laat van je horen! Groet,

Ruud

Caddyfan

Gestart op  7 oktober 2018

Wie komen er?
Minimaal 4 deelnemers
 
Maximaal 9 deelnemers (4.5 mannen, 4.5 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom