Aankondiging
Twitter
Welkom
Aanvang
Zaterdag 28 juli 2018, 10:30 uur
Einde
Zaterdag 28 juli 2018, 17:00 uur
Kosten
€ 42,50
Betaalwijze
In overleg

Praktische gegevens zijn alleen zichtbaar voor deelnemers.


Een workshop portretfotografie van Jocelyne Moreau.

Jocelyne Moreau (half Frans, half Nederlands) fotografeert voor verschillende tijdschriften en ontwerpbureaus. Op haar website kun je portretten bekijken van onder meer: Janine Jansen, Cees Notenboom, Wilfried de Jong, Arnon Grunberg, Ellen ten Damme, Ruud Lubbers, Koefnoen, Nico Dijkshoorn, Esther Gerritsen, Hans Keller, Javier Guzman, Katja Schuurman, Theo van Gogh en Mohammed Benzakour.

Met enige regelmaat kun je haar foto’s zien in de VPRO Gids. Daarnaast geeft ze les aan het Amsterdamse Centrum voor Fotografie (ACF) en de Fotovakschool. Ze geeft ook regelmatig les aan kinderen.

Af en toe geeft ze een workshop voor Singles United. Die staat in het teken van portretteren – dat is meteen een leuke manier om elkaar te leren kennen.

Om half elf geeft Jocelyne een inleiding op de portretfotografie, met voorbeelden uit fotografie en schilderkunst en technische tips. Daarna ga je zelf aan de slag, in tweetallen of drietallen. Eerst ga je elkaar kort interviewen. Daarna ga je, met gebruikmaking van die kennis, elkaar fotograferen. Daarbij zoek je buiten naar een passende achtergrond. De locatie is Wijkgebouw Schellingwoude in Amsterdam-Noord, waar veel moois te zien is in de omgeving.

Na een heerlijke lunch met broodjes van Landmarkt doen we een tweede ronde.

Om voor de nabespreking alle foto’s snel op één computer te kunnen laden vragen we ieders medewerking:

Kom met een lege geheugenkaart (zonder je vakantiefoto’s!) en een volle batterij. Neem ook de gebruiksaanwijzing van je camera mee en voor de zekerheid het usb-kabeltje.

Fotografeer alleen jpeg (dus geen raw).

Wis na iedere sessie zelf alvast de foto’s die echt mislukt zijn (onscherp, dichte ogen e.d.).

De workshop is zowel voor mensen met een spiegelreflexcamera als met een compact camera. Maar wel belangrijk om te weten: de workshop gaat niet over de technische aspecten van fotografie. Verwacht geen uitleg over wat een diafragma is en wat het belang is van de juiste sluitertijd.

De workshop gaat vooral over de kwaliteit van de beelden die je maakt. Dat wil overigens niet zeggen dat de workshop alleen voor gevorderden is, want ook met een compact camera en zonder enige kennis van techniek kun je je concentreren op de kwaliteit van de beelden.

Je kunt de workshop ter plekke afrekenen.

Lunch en koffie/thee zijn inbegrepen in de kosten. Het is wel prettig als iedereen een beetje meehelpt met de spullen klaar zetten, afwassen en dergelijke, zodat Jocelyne zich kan concentreren op het lesgeven.

Aan het eind van de dag heb je veel geleerd, leuke mensen ontmoet en je hebt allicht een mooie foto van jezelf!

Na afloop gaan we gezellig iets drinken samen... :-)

 

Redactie Singles United

Gestart op 17 mei 2018

Wie komen er?
Welkom
Minimaal 8 deelnemers
Maximaal 14 deelnemers (6 mannen, 8 vrouwen)

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.