Aankondiging
Twitter
Welkom
Aanvang
Zondag 18 februari 2018, 13:00 uur
Kosten
€ 13,50
Betaalwijze
In overleg

Praktische gegevens zijn alleen zichtbaar voor deelnemers.


Mata Hari: De mythe en het meisje

Wie gaat er mee naar Leeuwarden voor deze grootste tentoonstelling over Mata Hari ooit, 100 jaar na haar dood? Aan de hand van foto's, plakboeken, brieven en militaire dossiers ontmoet je Margaretha Zelle, het meisje achter de iconische Mata Hari.

Reis met haar mee, van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands Indië, waar het noodlot haar achtervolgt. Beleef haar glorieuze opkomst in de danstheaters van Parijs en ontdek het web vol van intriges waar ze tijdens de 1ste Wereldoorlog in verstrikt raakt.

Na haar dood groeit Mata Hari uit tot een mythe. Ze is stijlicoon, sekssymboon en femme fatale. Filmsterren als Greta Garbo, Marlène Diettrich en Sylvia Kristel spelen de rol van Mata Hari. Als onweerstaanbare maar ook zedeloze en gevaarlijke vrouw staat ze aan de wieg van personages als de latere Bond girls.

Met een museumkaart betaal je € 3.

Je kunt Leeuwarden goed met het openbaar vervoer bereiken. Zie hiervoor de site van het museum. Bijvoorbeeld vanuit Noord Holland met een bus vanaf Alkmaar. Ook handig is om eventueel met mensen mee te rijden. Een bijkomende attractie is om op de terugweg (als het donker wordt) de kunstattracties op de Afsluitdijk te ervaren tijdens het (mee)rijden!

 

Annelies1

Gestart op 12 december 2017

Wie komen er?
Welkom
Minimaal 8 deelnemers
Maximaal 16 deelnemers (8 mannen, 8 vrouwen)

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.