Aankondiging
Aanvang
Maandag 21 augustus 2017, 10:00 uur
Einde
Vrijdag 25 augustus 2017, 16:00 uur
Kosten
€ 365,00
Betaalwijze
In overleg

Wie gaat er een weekje mee zeilen op het wad op een fantastische klipper? De Moeke Zorn is een hele mooie tweemast klipperaak met 20 bedden, waar we heerlijk een midweekje kunnen uitwaaien en vakantie vieren! We gaan van 21 augustus tot en met 25 augustus en kinderen zijn van harte welkom!

Op maandagochtend 21 augustus om 10 uur gaan we inschepen op de Moeke Zorn en we komen op vrijdagmiddag 25 augustus terug in de haven.

Inschepen kan uiterlijk tot 11 uur, want dan gaan de trossen los en kiezen we het ruime sop de Wadden op!

 

Over De Moeke Zorn: De Moeke Zorn was oorspronkelijk een zeilend vrachtschip, gebouwd in 1910. Het heeft jaren lang op de Waal gevaren. Vanaf de jaren ’50 heeft het schip stilgelegen, totdat het in de jaren ’80 door Jan Tolsma gekocht werd. Hij heeft het omgebouwd voor de chartervaart. In 1997 hebben de huidige eigenaren, Gerrit Boonen en Hanneke Borst, het schip van Jan Tolsma gekocht. In de winter van 2009-2010 is de Moeke Zorn helemaal opnieuw ingetimmerd. Het schip is nu geheel conform de laatste eisen ingericht. Het schip heeft een luxe en lichte, maar toch huiselijke sfeer. Vanuit het dagverblijf kun je naar buiten kijken, wat de beleving van het zeilen versterkt. De ruime kombuis nodigt uit om gezellig te koken met elkaar. Vanuit het dagverblijf is er goed zicht op de keukenprinsen en prinsessen. Toch zit je elkaar niet in de weg, omdat de kombuis iets lager gelegen is dan het dagverblijf. Er zijn 10 twee persoons hutten met centrale verwarming en wastafels met heet en koud stromend water. En....erg prettig...de bedden meten 2 meter lang!

 

Wat gaan we doen:

We zullen ons prima kunnen vermaken met elkaar! Lekker de zeilen hijsen, chillen aan dek of in de zitzakken, kletsen in de salon, of je even terugtrekken met een goed boek. Het anker laten zakken en in de zee zwemmen. Maar ook flaneren in de haven, een kop koffie of biertje op het terras en de haven en het eiland verkennen. Of samen het (kapiteins)diner koken en op donderdag uit eten! En helemaal gaaf is het droogvallen op het wad natuurlijk als de windgoden ons gunstig gezind zijn! Dat is waarom de Waddenzee zoveel leuker is dan het IJsselmeer! Ik heb reuze zin om weer wat op het wad lopen, dit is zo’n bijzondere ervaring waar ik de vorige keer echt heel erg van genoten heb!

En…..je kunt ook samen met degenen die daar ook zin in hebben een activiteit boeken bij www.mooi-weer.nl. Zij bieden hele bijzondere uitjes aan zoals blokarten! Oftewel, we maken er een fantastische vakantieweek van!

Het doel van deze vakantie is relaxen. Iedere ochtend na het ontbijt gooien we natuurlijk de trossen los. We hebben vast heerlijk weer in augustus en kunnen dan lekker op het water vertoeven. In overleg met de schipper en met medewerking van de weergoden kunnen we naar Ameland, Vlieland, Texel en Schiermonnikoog zeilen, net waar de wind ons brengen gaat.

Trefwoorden voor deze vakantie zijn: genieten, ontspannen, gezellig samen zijn, zwemmen, muziekje, picknicken, wijntje of biertje erbij, lekker eten, terrasje pikken, zitzakken op het dek en zo meer. We gaan iedere dag gezellig met elkaar koken. Koken vind ik superleuk en ik heb inmiddels heel wat ervaring opgedaan om dat voor een grotere groep met de groep samen te doen! We gaan er echt wat lekkers van maken!

 

Programma:

Maandagochtend: tussen 10 en 11 uur inchecken. Om 11 uur trossen los en de haven uit. Rond 17 uur: aanleggen in een haven. Rond 19 uur: eten

Dinsdag/ woensdag/ donderdag; 8:30 uur ontbijt. Na het ontbijt lekker zeilen en vakantie vieren. Iedere dag trossen los en zeilen. We bekijken we per dag of we na de ochtend of aan het einde middag aanmeren, net wat we willen gaan doen. Om 17:00 uur beginnen met koken en om 19:00 uur eten. Op donderdag gaan we gezamenlijk uit eten en daarna de kroegen verkennen en ... dansen in de disco!

Vrijdag: om 8.30 uur ontbijten. Om 10 uur zeilen naar Enkhuizen en de gezamenlijke opruim en schoonmaak. Om 16.30 uur: afscheid, knuffelen en traantjes wegpinken en met frisse tegenzin naar huis.

 

Low Budget: de low budget formule is dat iedereen meehelpt met de huishoudelijke taken voor de maaltijden en de schoonmaak. En ook op het dek is het hands on met het hijsen van de zeilen. Ik vind corveelijsten niet leuk en overbodig. Ik verwacht van iedereen dat je bijdraagt aan ons gezamenlijke huishouden en zelf initiatief neemt en je momenten kiest dat je doekje, mes, pollepel of borstel ter hand neemt. Koken met elkaar is heel gezellig en ook afwassen is in goed gezelschap leuk om te doen!Als je het niet leuk vindt om je steentje bij te dragen en je verwacht dat alles voor je gedaan wordt, kun je beter niet meegaan en boeken bij een commerciële organisatie. 

Kosten en betaling: Kosten voor deze week zeilen met 4 overnachtingen zijn € 365 voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen voor € 305 mee. Dit is een all inclusive prijs voor alles aan boord zoals de maaltijden en drinken zoals koffie, thee, fris en sap en de versnaperingen en diverse hapjes aan boord. Exclusief zijn al je versnaperingen en activiteiten aan wal en alcohol. Je alcoholische dranken mag je zelf verzorgen.

Aanmeldingen zijn op volgorde van betalen. Na betaling is je aanmelding definitief. Na 15 Juli is restitutie niet meer mogelijk. Wel kun je je plek doorverkopen aan iemand die zich nog niet heeft aangemeld bij de organisatie.

Degenen die zondagavond al willen inschepen kunnen via mij (stuur een pb) een extra overnachting van zondag op maandag boeken bij de schipper voor € 25. Erg prettig voor degenen die van ver komen, want om 11 uur gaan de trossen los!

  

De kosten zijn inclusief:

Volpension (4 nachten)

Maaltijden aan boord: 5 x ontbijt, 5 x uitgebreide lunch, 3 x diner/bbq, koffie en thee, hapjes, alle frisdrank/ sapjes.

Begeleiding Nederlandse bemanning (schipper en maat)

Havengelden en toeristenbelasting

Brandstofkosten

 

Heb je zin gekregen en wil je mee? Klik dan nu meteen op aanmelden, ik heet je van harte welkom aan boord om er met elkaar een onvergetelijke, fantastische, gezellige en leuke week van te maken! 

Dit uitje heb ik ook op OuderAlleen staan dus het is geen uitje met alleen Singles United leden maar gemengd! Ik zal regelmatig updates geven van de deelnemers die zich via OuderAlleen hebben aangemeld. En je kunt zelf ook de stand van zaken bij mij opvragen en informeren naar de deelnemers via persoonlijke mail.

 

Simone

Gestart op  3 februari 2017

Wie komen er?
Minimaal 4 deelnemers
 
Maximaal 20 deelnemers (10 mannen, 10 vrouwen)
 

De deelnemerslijst en de berichten zijn zichtbaar zodra je bent ingelogd.

Welkom